Отборът на Севиля се класира за финала в турнира за Купата на Краля. У дома момчетата на Винченцо Монтела зарадваха феновете си, като победиха с 2:0 гостуващия Леганес. Така с общ резултат 3:1 андалусийци ще чакат с нетърпение развръзката  в другия полуфинален реванш между Барселона и Валенсия. След първия мач „блаугранас” има преднина от 1:0.

На „Рамон Санчес Писхуан” мачът следваше почти перфектния за домакините сценарий – с ранен гол в мрежата на противника и второ попадение в заключителните минути, когато мадридчани тръгнаха безогледно напред. Хвърлилият бомбата с отстраняването на Реал Мадрид тим на Леганес като цяло нямаше нужните футболни аргументи, за да се надява приказката да продължи.

Севилци откриха резултата в 15-ата минута при първата си по-сериозна атака. Луис Муриел заслужи всички аплодисменти, защото първо проби отдясно в наказателното поле и тръгна по аутлинията. Колумбиецът опита центриране, което бе пресечено, ала на мига нападателят се пребори обратно за топката. Вече падайки, той я чукна покрай вратаря за Хоакин Кореа и аржентинецът се погрижи да не пропусне на празна врата – 1:0.

Леганес до голяма степен рухна след полученото попадение и не можа да сътвори нищо смислено в атака. Севиля доминираше във владението върху топката, а единствената по-смислена контраатака за гостите завърши с изстрел на Габриел в ръцете на Серхио Рико четвърт час преди паузата.

Клауди Бовю можеше да даде на мача по-различна насока, ако в заключителните минути на първата част не бе стрелял с глава над гредата. В другото наказателно поле вторият гол за домакините се „печеше”, като изстрели на Евер Банега и Серхио Ескудеро бяха изчистени пред голлинията.

След полувремето Севиля предприе малко по-предпазлив подход и дебнеше търпеливо за своя шанс. Пабло Сарабия тества рефлексите на вратаря Нерео Шампан с мощен шут в 67-ата минута.

Всеки от наставниците опита да промени динамиката на срещата със смени, а резултатът се запази непроменен чак до 89-ата минута. Тогава Франко Васкес избухна с индивидуално изпълнение, като укроти лошо избитата от оредялата защита на противника топка и се втурна напред с мощен спринт. Той мина покрай един защитник, нахлу отляво в наказателното поле и с невероятен шут в близкия горен ъгъл фиксира крайното 2:0.

Все още не е насрочена дата за финалния мач в турнира.