ЦСКА Москва и Севиля завършиха 1:1 пред около 26 хиляди зрители на "Лужники" в първи осминафинален мач от Шампионската лига по футбол.

В осмата минута новото попълнение Дейзуке Хонда изведе Томаш Нецид в дясно в наказателното поле, но опитът на чешкия нападател да намери близкия ъгъл на вратата на Андрес Палоп се оказа неуспешен.

Пет минути по-късно Хонда шутира опасно от 20 метра, но топката профуча на сантиметри край дясната греда на Палоп.

Севиля поведе с първата си по-сериозна атака в 25-ата минута. Хесус Навас проби по дясното крило и пусна успореден на вратата пас по тревата в малкото наказателно поле. Двама защитници на домакините и вратарят Игор Акинфеев не успяха да пресекат подаването и Алваро Негредо от 3-4 метра засече в опразнената мрежа.

След малко повече от половин час игра Хонда получи шанс да изравни. Той се измъкна в дъгата пред наказателното поле, но ударът му премина край целта.

Малко преди почивката и Евгени Алдонин пробва изстрел от дистанция, но отново не намери вратата на испанците.

Веднага след почивката руснаците стигнаха до ново положение. Милош Красич центрира от дясно към далечната греда и Хонда с глава засече, но за пореден път топката не намери вратата.

Футболистите на ЦСКА се опитваха да бъдат по-активни, но рядко успяваха да преодолеят солидната отбрана на съперника.

В 66-ата минута обаче чилийският нападател Марк Гонсалес изравни. Бившият играч на Бетис отправи страхотен удар от около 35 метра и топката се заби в левия ъгъл на Палоп, който дори не помръдна.

Руснаците натиснаха и малко по-късно след атака от дясно Нецид получи пас в наказателното поле и шутира по тревата от 15 метра, но не особено силно и вратарят на Севиля плонжира и улови.

В следващите няколко минути московчани обсадиха вратата на съперника, но андалусийците удържаха.

В 85-ата минута все пак след самостоятелна акция Нецид нахлу в наказателното поле и от 12-13 метра стреля по тревата, но Палоп успя да избие с крак в корнер, спасявайки сигурен гол.

Реваншът на стадион „Санчес Писхуан” е на 16-и март.