Една от доскорошните приятни изненади в Испания Селта продължава с тежката серия. Галисийците допуснаха пета поредна победа, този път в гостуването на прекия конкурент за оцеляване Валядолид. Те паднаха с 1:2 като гости и съвсем утежниха положението си. 

Пионе Систо даде аванс на гостите преди почивката, но след подновяването на играта домакините сътвориха пълния обрат след попаденията на Оскар Плано и Кеко и така се закрепиха в златната среда на таблицата. 

Мачът започна равностойно, като "небесносините" имаха преимущество в първите минути. И съвсем логично първи стигнаха до гол. В 16-та минута Софиян Буфал с перфектен пас намери Пионе Систо отстрани на наказателното поле и нападателят с перфектен фалцов удар преодоля вратаря за 1:0. 

Играчите на Валядолид реагираха като ужилени, но удар на Серхио Гуардиола пет минути по-късно не намери целта. Макси Гомес и Софиян Буфал пропуснаха след това за Селта, а Мичел и Кеко не успяха да се разпишат за домакините. 

Най-чистата ситуация за Валядолид изпусна Гуардиола в 42-та минута. Тогава ударът му след центриране от пряк свободен удар летеше към долния десен ъгъл, но вратарят на галисийците се намеси великолепно и изби. Така почивката дойде при гол аванс на гостите. 

Отново Гуардиола беше близо до гола след подновяването на играта, но и този път изстрелът му беше спасен от вратаря и статуквото се запази. Но не за дълго. Този натиск на Валядолид нямаше как да не доведе до гол и такъв стана факт в 55-та минута. 

Тогава Антонито проби до аутлинията отляво на вратата и пусна прострелен пас във вратарското поле. Там беше Оскар Плано, който изпревари защитата на съперника и с удар между краката на плонжиралия вратар направи 1:1. 

Валядолид продължи да търси успеха и можеше да стигне до пълния обрат само две минути по-късно, но голмайсторът Плано пропусна от чиста позиция. Макси Гомес пропиля възможност за Селта в 62-та минута и така равенството се запази до 69-та минута. 

Тогава Плано се изяви и като асистент, след като намери по перфектен начин Кеко, а той с прецизен удар в долния ляв ъгъл преодоля вратаря за 2:1 и съвтори пълния обрат в полза на Валядолид, който се запази и до края. 

В последните минути в безсилието си Селта остана и с човек по-малко, след като Уесли Худ беше изгонен за втори жълт картон и така задачата по преследването поне на точката стана непосилна и всичко приключи с домакински успех. 

След тази развръзка Валядолид събра 25 точки и е на 12-та позиция. Селта е с 21 на 17-та, но след оставащите развръзки от кръга може да се срине под зоната на изпадащите. Последен там засега е Райо Валекано с 20 точки.