Валенсия постигна изключително ценен успех с 2:1 при гостуването си на Селта Виго от 20-ия кръг на Ла Лига. По този начин „прилепите“ прекъснаха негативната тенденция в представянето си и изскочиха на седмо място в класирането преди изиграването на останалите мачове от кръга.

Първото напрежение в мача бе в 32-та минута пред вратата на Селта Виго. Карлос Солер отправи много опасен удар, но Бланко успя да спаси.

Нето се намеси решаващо в 39-та минута, когато успя да спаси удара на Софиан Буфал.

Селта Виго поведе в резултата в 40-та минута, когато Браис Мендес центрира в наказателното поле на Валенсия, където Нестор Араухо засече топката с глава и я вкара във вратата на Нето.

Рубен Бланко направи много добро спасяване в добавеното време на първата част, когато отрази удара от фаул на Дани Парехо.

Нето демонстрира чудесния си рефлекс в 69-та минута, когато спаси много опасен удар на Браис Мендес.

Валенсия успя да изравни резултата в 71-та минута, когато Хосе Гая центрира в наказателното поле на Селта, където Феран Торес овладя топката и с много плътен удар я вкара във вратата на Бланко.

В 80-та минута Бланко направи две страхотни спасявания, след като отрази последователно удари с глава на Санти Мина и Есекиел Гарай.

Валенсия стигна до обрата в мача в 84-та минута, когато Кевин Гамейро подаде към Родриго Морено, който вкара в опразнената врата.

Валенсия се изкачи на седмото място в класирането с 26 точки, а Селта Виго е точна над зоната на изпадащите – на седемнадесета позиция с 21 точки и може да завърши кръга сред последните три отбора.