И Спортинг Хихон, и Еспаньол имаха нужда от победа в мача помежду си от 34-ия кръг на Примера дивисион, но не стигнаха до такава. Двата тима приключиха при самоубийствен хикс 1:1. 

Домакините от Хихон се нуждаеха от трите точки, за да останат в борбата за оцеляване, докато каталунците преследваха успеха, за да запазят някакви шансове за Лига Европа. Но сега ще се надяват да наваксат изоставането си в оставащите двубои до края на кампанията. 

Мачът беше равностоен, но в началото и двата тима изпуснаха по един страхотен шанс. Удар на Дуйе Чоп с глава беше избит от вратаря на Еспаньол, а малко след това и Марк Наваро не намери целта за гостите. 

Така се стигна до 39-та минута, когато резултатът беше открит. Тогава Виктор Родригес от Хихон стреля от пряк свободен удар от около 25 метра и далеч встрани от вратата. Но той успя да изненада Диего Лопес и оплете топката в мрежата му за 1:0. 

При този резултат дойде и почивката, а след нея гостите от Барселона бяха далеч по-активни. Хосе Мануел Хурадо направи първия голям пропуск след подновяването на играта, но в 55-та минута резултатът беше изравнен. 

Тогава Лео Баптищао с перфектен пас изведе Херард Морено зад защитата и той без забавяне преодоля стража на противника, за да направи резултата 1:1. След това последваха доста ситуации пред вратата на Хихон, но нов гол така и не падна. 

Така двата тима се поздравиха само с по точка, която не им помага особено в преследването на целите им. С нея Хихон вече има 24 в актива си, на цели три зад Леганес, който е последният над чертата, а и тепърва ще трябва да изиграе мача си от кръга. Еспаньол вече има 50 точки, но е на шест от зона Европа.