Бившият президент на испанския Депортиво Ла Коруня Аугусто Сесар Лендойро направи революционно предложение, касаещо мащабна промяна в правилата на футбола. Според него, настоящото времетраене на един мач от 90 минути изобщо не е функционално и трябва да бъде променено. 

Според него, с цел да се попречи на бавенето на топката, симулирането на травми и подобни дразнещи практики за губене на игрово време, се налага да се въведе 70-минутно времетраене на един футболен сблъсък. Тук идва и уловката. 

Лендойро смята, че разделянето на един двубой на две полувремена от по 35 минути трябва да бъде съпътствано и от спиране на времето при всяко излизане на топката от игра. Така тези 70 минути ще са изцяло ефективно игрово време. 

"Вземете пример от последния мач в Сегуна дивисион между Ла Коруня и Луго. В него не се игра повече от 20 минути, през другото време играчите на Луго се търкаляха по терена и бавеха времето. Да, реферите дадоха дълго продължение и го удължиха с още 90 секунди. Но футбол не се игра и тогава", сподели Лендойро.