След като по-рано малко по-рано Барселона разби с 8:0 като гост Алмерия, а Лионел Меси вкара хеттрик, Реал Мадрид отговори повече от подобаващо, след като на свой терен разгроми у дома Атлетик Билбао с 5:1 с три гола на Кристиано Роналдо, който с Меси води битка за голмайсторския приз в Примера дивисион.

В следващия кръг двата гранда на испанския футбол се изправят един срещу на Камп Ноу на 29 ноември и фактът, че вкараха общо 13 попадения в последните си шампионатни срещи предвещава наистина вълнуващо Ел Класико.

Срещу баските Реал, който отново бе без наказания Жозе Моуриньо на пейката, поведе с чисто аржентински гол, при който Анхел Ди Мария намери добре Гонсало Игуаин и той бе точен за 1:0 в 19-ата минута.

В 30-ата Месут Йозил изведе Кристиано Роналдо, който напредна и с прецизен удар удвои.

Фернандо Йоренте намали на 1:2 пет минути преди почивката, след получило се меле в наказателното поле на домакините, при което Икер Касияс спаси голов удар на Ираола, но топката отиде в краката на Йоренте и той не сгреши.

В 57-ата минута бе отсъдена дузпа за Реал за нарушение срещу Ди Мария, която Серхио Рамос с лекота превърна в гол.

В 62-ата Роналдо изпълни перфектно пряк свободен удар от почти 30 метра и покачи на 4:1 за столичния тим.

В 87-ата Хави Мартинес можеше да вкара втори гол за гостите след разбъркване при корнер, но ударът му срещна горната греда.

В 91-ата Естебан Гранеро бе фаулиран в наказателното поле и получи дузпа. Този път Кристиано Роналдо застана зад топката и бе точен от 11-метровия наказателен удар, оформяйки хеттрик за крайното 5:1.

Така Роналдо се върна начело в класирането при голмайсторите с 14 гола, с един повече от Лео Меси. Реал пък отново е начело в Примера с актив от 32 точки, докато Барселона е с 31 седмица преди Ел Класико.