Треньорът на Барселона Хосеп Гуардиола изпълни обещанието, което даде преди изиграването на Ел Класико, и поздрави големия съперник Реал Мадрид със спечелването на титлата в Ла Лига. Снощи „белия балет“ стигна до заслужен успех с 2:1 насред „Камп Ноу“, който отвори 7 точки разлика между кралския клуб и каталунците 4 кръга преди края на първенството в Испания.

Точни за „лос бланкос“ бяха Сами Кедира и Кристиано Роналдо, а между двете попадения Алексис Санчес успя да вкара попадението за „блаугранас“. След края на двубоя Гуардиола призна, че неговият тим вече няма никакви шансове да защити титлата си от миналия сезон, затова той и футболистите ще съсредоточат усилията си изцяло върху реванша срещу Челси в Шампионската лига.

„Искам да поздравя Реал за тяхната победа и за спечелената титла“, бяха първите думи на Гуардиола след загубата. „Ние играхме добре, но никога не е лесно срещу Реал. Липсваше острота в действията ни. Играчите са разочаровани, но сега трябва да се концентрираме върху Шампионската лига и реванша с Челси, който сме длъжни да спечелим.“

„Защо не пуснах Пике? Само 11 играчи могат да бъдат на терена от един отбор и аз избрах моите спрямо системата, която ползваме. Тейо изигра много добър мач както в атака, така и в защита. Не е лесно да играеш като крило в нашия тим“, добави Гуардиола.