Първите отзиви от новите световни шампиони – футболистите на Испания, си приличаха по едно – никой все още не осъзнаваше невероятния успех. Ето и първите реакции след победата с 1:0 над Холандия:

Голмайсторът Андрес Иниеста: „Световни шампиони сме! Това е невероятно, непонятно, просто без думи. Този триумф ни костваше много усилия. Затова сега ще му се наслаждаваме. Поздравявам семейството си и цяла Испания”

Серхио Рамос: "Това е нещо историческо. Сега ни предстои голям ден - да отидем на площад Сибелес /в центъра на Мадрид/, да празнуваме с целия наш народ. Беше трудно, но знаехме какво ни очаква. Няма по-голямо удоволствие в живота от това да вдигнеш тази световна купа".

Капитанът Икер Касияс: "Тове е сензационно! Един исторически момент за испанския футбол. Все още не си даваме сметка какво направихме, но ще го разберем с времето. Това е нещо, което искаме още от деца. Това е особен момент, много по-емоционален от европейската купа... Не беше лесно, но с късмет успяхме да спечелим. Аз не съм светец. Аз имам много опит. Аз съм получил много. Сега мисля за своите родители, за братята си, за приятелите, за моята приятелка. . . "

Сеск Фабрегас: „Това е исторически момент за нас. В този момент мисля за семейството си. Моят индивидуален принос е малък, защото играх малко, но мен ме подкрепяха. Благодаря на всички. Благодаря на нашите запалянковци, които са най-добрите. Ние им благодарим много и се надявам да направим същото след две години /на Евро 2012/.”