Селекционерът на Испания Висенте де Боске не скри вълнението си от спечелената световна титла от момчетата му. Ла Фурия се наложи с 1:0 на финала над Холандия, и донесе една от най-големите радости в живота на специалиста.

„Това бе една трудно извоювана победа, дължаща се на фантастичните ни играчи. Трябваше да вкараме още един гол, но и те имаха възможности. Успехът ни е напълно заслужен. Това е най-щастливият ден в живота ми,” призна Дел Боске.

Според него, ключът към спечелването на титлата е било да се преодолее трудното първо полувреме. „Всичките ми 23-ма футболисти имат заслуга за тази титла. В отбора ни цари страхотна атмосфера, и двата месеца пълна концентрация се отплатиха. Това е безценно за цяла Испания,” продължи наставникът.

„Мачът с Холандия бе много труден, но ние бяхме фантастични. И те имаха своите възможности, но ние пропиляхме четири чисти положения. През второто полувреме трябваше да направим промени, и успяхме. Благодарни сме на цяла Испания за подкрепата,” завърши Дел Боске.