Треньорът на Валенсия Гари Невил прави всичко възможно, за да запознае по-бързо и по-подробно играчите си със своите тактически виждания. Новоназначеният английски специалист е стигнал дори до там да раздаде iPad-ове на целия тим.

Още от първите си дни като телевизионен анализатор бившият играч на Манчестър Юнайтед се отличи с особено висока компетенция в областта модерните технологии. Сега той опира до тях преди и след занимание, за да компенсира своето слабо владеене на испански език.

Неговият асистент-треньор Мигел Анхел Ангуло потвърди, че непривичният подход дава резултати и Невил успява да се справи с езиковата бариера по-добре от очакваното.

„Той даде iPad на всеки от играчите, за да им помогне да следват тренировките и различните указания в хода на мачовете. Той се спрява по-добре, отколкото очаквах. Мислех, че езиковата бариера ще е проблем“, призна си Ангуло. „Гари вече започна да говори малко испански и се подобрява много бързо. Има разбирателство в отбора, като играчите питат него или мен какво се иска от тях. Няма да ни отнеме много време, за да демонстрираме стила на игра, който искаме да виждаме“, убеден е помощникът на Невил.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS