Тимът на Валения измъкна точка при гостуването си на Ейбар след 1:1 в 15-я кръг на испанската Примера дивисион в дебюта на Гари Невил като старши треньор в първенството. Това бе общо втори мач за Невил, като в първия Валенсия загуби с 0:2 като домакин от Олимпик Лион в Шампионската лига. 

С хикса Валенсия излезе на осмо място във временното класиране, а Ейбар е 10-и, като и двата състава са с по 21 точки.

И Ейбар, и Валенсия нямат победа в Испания вече четири кръг, като домакините бяха по-близо до успеха, но автогол пет минути преди края ги лиши от победата.

Двата състава завършиха с по 10 човека, а тимът на Ейбар изпусна и дузпа в хода на двубоя.

След две поредни загуби футболистите на Ейбар вложиха много усилия за победа в срещата, като още в 14-ата минута Серхи Енрих пропиля добър шанс. В края на полувремето обаче Енрих успя да реализира. В 45-ата минута Андер Капа пусна хубав пас към 25-годишния нападател, който реализира за 1:0 за Ейбар.

Ейбар - Валенсия

източник: БГНЕС

Ситуацията за Валенсия стана още по-сложна с червения картон на Лукас Орбан в 64-ата минута, а домакините получиха правото да изпълнят дузпа.

Саул Берхон обаче сгреши от бялата точка и така пропусна да направи резултата 2:0 за Ейбар.

Гостите успяха да стигнат до равенството с гол в 85-ата минута, след като Давис Жунка имаше нещастието да си отбележи автогол. В добавеното време Ейбар също остана с 10 човека, след директния червен картон на Иван Рамис в 92-ата минута.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS