Звездата на Барселона Неймар е безспорно най-голямото име, което участва на Олимпийския турнир по футбол в Рио де Жанейро. Но пред него има един проблем - бразилецът все още не е в достатъчно добра форма, а това става ясно от изказването на фитнес-треньора на "селесао" Маркос Сейшас. 

"Неймар не е във форма и това е видно за всички, но просто няма как да е иначе. Това е само вторият му мач от началото на сезона и е нормално да не е в ритъм и формата му да куца сега. Но вярвам, че в следващите два мача ще е напълно готов и скоро ще го видим в познатата му светлина."

"Физически и технически той е много надарен и точно това е причината, поради която очаквам да възвърне старото си ниво съвсем скоро. Много е важен моментът, в който той достига пик във формата си, защото му предстоят не просто 30-35 мача, а много повече през целия сезон", сподели Сейшас. 

Неймар участва в първия мач на родината си на домашните Олимпийски игри във футболния турнир срещу Южна Африка. Битката обаче завърши 0:0, а не само Неймар, но и целият национален отбор на "златистите" се представи изключително бледо.