Голямата заплата, която Луис Енрике получава в Барселона може да се окаже най-основния проблем за подновяването на договора на наставника, съобщават испанските издания.

Каталунците изпитват финансови затруднения в опита да задоволят желанията на Лионел Меси относно подновяването на неговия контракт, а аржентинецът е приоритет за ръководството на клуба. Освен това Барселона вече увеличи значително възнагражденията на Луис Суарес, Неймар, Жерар Пике и Серхио Бускетс, които сложиха подписи под нови договори с клуба през миналата година.

В момента Луис Енрике е най-добре заплатения треньор в света и се очаква финансовите условия по новия му договор да бъдат подобрени, ако той остане на „Камп Ноу“. Неговата чиста месечна заплата в размер на 1 560 000 евро на месец и изпреварва дори Хосеп Гуардиола, Антонио Конте, Карло Анчелоти, Унай Емери и Жозе Моуриньо.

Куман ядосано отрече за Барса

Спекулациите за бъдещето на Луис Енрике не спират

Според информациите, от Барселона не изключват възможността да се разделят с Луис Енрике, за да вземат треньор с по-малки финансови претенции. 

Барса вече мисли за живота без Луис Енрике

Барса с осем варианта за нов треньор

Шави не изключва възможността Енрике да напусне Барса

Атлетик Билбао на път да изпусне треньора си

В Барса вярват, че Луис Енрике ще остане

Marca: Валверде сменя Енрике начело на Барса

Слуховете за смяна на Енрике ядосали Барса

Енрике отказа коментар за бъдещето си