Легендата на Барселона Шави Ернандес не изключва възможността Луис Енрике да напусне треньорския пост след края на настоящия сезон, защото според него каталунският клуб изтощава наставниците си.

Договорът на Енрике с Барселона изтича в края на сезона и има много спекулации относно неговото бъдеще, тъй като двете страни ще започнат преговори за подновяването му не по-рано от март.

„Луис Енрике? Нормално е Барселона да изтощава треньорите. Това е най-значимият клуб в света, където напрежението е голямо и винаги трябва да се печелят трофеи. Работата на "Камп Ноу" е много интензивна и изтощителна. Това са условия само за професионалисти. Надявам се Луис Енрике да остане в отбора", коментира Шави.

Барса с осем варианта за нов треньор

„Луис Енрике е отличен треньор. Той има качествата да печели трофеи и го доказа. Има възможност да продължи начело на Барселона, но това не зависи от мен. Решението е негово“, добави бившият капитан на каталунците.

„Меси знае, че Барселона е неговият дом. Мисля, че ще продължим да се наслаждаваме на играта на Лео. Меси е най-добрият футболист в историята на футбола. Убеден съм, че той е най-добрият. Уважавам всички футболисти. Кристиано е феноманелан футболист, но никой не може да се сравнява с Лео“, каза още Шави.

Атлетик Билбао на път да изпусне треньора си

В Барса вярват, че Луис Енрике ще остане

Marca: Валверде сменя Енрике начело на Барса

Слуховете за смяна на Енрике ядосали Барса

Енрике отказа коментар за бъдещето си