Ръководството на Барселона е уверено, че Луис Енрике ще остане начело на отбора и след края на настоящия сезон.

Договорът на специалиста с каталунците изтича на 30 юни, а все още не са водени разговори за неговото продължаване.

В Барселона обаче са спокойни, тъй като няма индикации от страна на Енрике за прекратяване на взаимоотношенията между двете страни.

С Луис Енрике Барселона спечели до този момент 8 трофея от 10 възможни.

Според източници от клуба, ръководството на Барселона планира да започне преговори за подновяването на договора на Енрике през март или април, като се надява разговорите да бъдат финализирани бързо. Именно за подобни намерения преди няколко седмици разкри и президентът на клуба Хосеп Мария Бартомеу.

Испанските издания не пропускат да припомнят, че Хосеп Гуардиола напусна Барселона по подобен сценарий, след като в началото на сезона обяви, че отлага преговорите, а през февруари обяви сензационната новина.

Настоящето споразумение на Енрике е до лятото на 2017 г. Той вече влезе в историята на испанския футбол, отвявайки Пеп Гуардиола и Жозе Моуриньо. Спецът успя да достигне до своята победа №100 в първенството в едва 126 мача.

Само за два сезона начело на Барса, той успя да спечели две титли на страната, две Купи на Краля, една Суперкупа на Испания, един трофей от Шампионската лига и един за Суперкупата на Европа и Световното клубно първенство.

Двете имена, спрягани за потенциални заместници на Луис Енрике са сегашният треньор на един от основните конкуренти в Примера дивисион и носител на Лига Европа Севиля - Хорхе Сампаоли и Ернесто Валверде, който е начело на Атлетик Билбао.