Френският национал на Реал Мадрид Рафаел Варан коментира изненадващото напускане на Зинедин Зидан само пет дни след триумфа в Шампионската лига в Киев (Украйна). Защитникът изрази мнение, че понякога една наглед малка промяна, може да е добра за всички.

„Във футбола понякога е трудно да се приеме, но една малка промяна може да се отрази добре на всички. Особено, когато някой изпитва такава необходимост. Ще видим по-нататък дали е бил правилен този ход. Ако гледаме сезона ни в Ла Лига, може да приемем, че това било знак, но като цяло, равносметките ще ги правим по-нататък. Зидан обаче е много чувствителен към поведението на играчите. След като заяви, че не усеща, че отборът ще продължи да побеждава в тази конфигурация, значи е истина“, каза Варан, цитиран от Mundo deportivo.

„Разбрах, че Зидан напуска малко преди пресконференцията. Той прати съобщение на всеки футболисти и бях доста изненадан. Беше тъжен момент. При всички случаи това, което постигна Зидан, е фантастично“, добави Варан.

Зизу пое „белия балет“ в началото на 2016-а година, заменяйки Рафаел Бенитес. За периода, в който бе начело на тима спечели 9 трофея, сред които три последователни отличия в Шампионската лига и една титла в Ла Лига.


Още новини: 

Реал Мадрид иска да обяви новия треньор преди четвъртък

Реал Мадрид - кастинг за треньори