Президентът на Реал Мадрид Флорентино Перес и генералният директор на клуба Хосе Анхел Санчес може би не са очаквали да имат толкова „горещо“ начало на лятото след спечеления финал в Шампионска лига. Проблемът за „кралете“ не се оказа само пиперливият език на Кристиано Роналдо след финала в Киев, но и оставката на Зинедин Зидан. Сега „белия балет“ провежда кастинг за треньори.

Флорентино Перес има ясни изисквания, на които треньорът трябва да отговаря, за да застане начело на Реал Мадрид.

Полиглот

За Перес треньорът на всяка цена трябва да говори езици – поне два (английски и испански). Това намалява шансовете на Юрген Клоп, който не говори испански. Примерите за това, че Перес винаги залага на полиглоти – Карлос Кейрош, Мануел Пелегрини, Жозе Моуриньо, Карло Анчелоти, Рафаел Бенитес, Зинедин Зидан.

Треньорът трябва да изглежда добре

Флорентино Перес е на мнение, че треньорът на Реал Мадрид трябва да изглежда добре. Визията на новия наставник трябва да отговаря на имиджа на клуба. Не е случаен фактът, че Перес се спря на Маурисио Почетино. Аржентинецът се грижи стриктно за външния си вид.

Да бъде уважаван от играчите

Съблекалнята на Реал Мадрид не се овладява лесно и това най-добре го знае Рафаел Бенитес. Реал Мадрид се нуждае от нещо повече, от треньор с твърда ръка. Новият наставник трябва да бъде уважаван от футболистите и те да го гледат в очите. Зинедин Зидан е идол на голяма част от настоящите футболисти. Анчелоти също бе много уважаван от играчите.

Модерен треньор

Новият избор на Флорентино Перес трябва да бъде треньор с модерни разбирания за футбола. Методите на работа на новия наставник трябва да отговарят на съвременния футбол.

Гуру във физическата подготовка

Флорентино Перес уволни Карло Анчелоти, защото всички сигнали бяха, че отборът се провали във физическо естество в края на сезон 2014/15. Със Зидан ситуацията се обърна и Реал Мадрид спечели три последователни трофея в Шампионска лига. Флорентино Перес иска новият треньор да бъде изключително добре запознат с последните методи относно физическата подготовка на играчите, защото смята това за основен елемент в изграждането на отбора.