Треньорът на Барселона Ернесто Валверде не отстъпва и на йота от линията на поведение, която възприе спрямо нападателя Луис Суарес. Испанският наставник продължава да брани яростно уругваеца, към когото критиките започват да набъбват драстично.

Треньорът на Барса обяви Луис Суарес за безценен

Барселона излъга Севиля в мач №600 за Меси

30-годишният играч има само 3 попадения в 8-те си шампионатни мача в Ла Лига дотук, като снощи при успеха с 2:1 над Севиля на „Камп Ноу” отново бе далеч от стандартите, които сам зададе през предишните 2 кампании. В герой за каталунците се превърна нарочения за гонене Пако Алкасер, който вкара и двата гола в мрежата на противника от Андалусия.

Изненада! Неймар се завърна на "Камп Ноу"

Въпреки всичко Валверде все така настоява, че вижда позитивни знаци от Суарес и нищо не може да сломи увереността му, че скоро южноамериканецът ще се завърне към обичайната си форма. „Много говорим за Суарес напоследък. Аз съм доволен да го имам в отбора заради начина, по който той се труди, и заради всичко, което ни дава”, каза наставникът на Барса.

Валверде отново подаде ръка на яловия Суарес

„Той е убиец. Въпреки факта, че не бележи напоследък, той винаги стига до положения, така беше и срещу Севиля. Това е един добър знак.”

След международната пауза Барселона се завръща към екшъна в Ла Лига с гостуване срещу Леганес на 18 ноември.