Отборът на Барселона записа победа с 2:1 над Севиля в дербито от 11-ия кръг на Примера дивисион. И двата гола за „каталунците“ бяха дело на Пако Алкасер, а голямата звезда на тима Лионел Меси записа своя мач номер 600 за испанския гранд. Почетният гол за гостите от Севиля вкара Гуидо Писаро.

Така Барселона вече събра актив от 31 точки на върха в подреждането, а Севиля остана пети с 19 точки. Една повече има тимът на Реал Мадрид, който обаче е и с мач пасив. „Кралския клуб“ за момента заема четвъртото място след отборите на Валенсия и Атлетико Мадрид.

Освен, че записа своя юбилеен мач под номер 600 с фланелката на „каталунците“, Лионел Меси се превърна и в единствения футболист в двубоя, който получи жълт картон.

Домакините взеха инициативата още от първия съдийски сигнал. Футболистите на наставника Ернесто Валверде пропиляха първата си възможност още в 5-ата минута. Тя се разкри пред Луис Суарес, който се оказа на удобна позиция в наказателното поле, но стражът на гостите се справи. Четири по-късно удар на Алкасер пък мина встрани от вратата.

Настойчивостта на Барселона все пак даде резултат след 23 минути игра. След диагонален пас към Алкасер отдясно, бранител на Севиля докосна топката, но не успя да спре пътя и към нападателя на домакините. Алкасер овладя и напредна бързо, за да реализира първия си гол за сезона.

До края на първата част Барселона продължи да владее спокойно топката и да не дава почти никакви възможности на своя противник да създава опасности пред Тер Стеген. Така първата част завърши с минимална преднина за домакините.

През второто полувреме обаче събитията не се развиха по вкуса на „каталунците“. Още в 59-ата минута Севиля се върна в мача, изравнявайки резултата. След изпълнение на корнер, отбраната на домакините не успя да се подреди по най-добрия начин и не опази Гуидо Писаро, който с глава след центрирането от ъгловия удар, направи 1:1.

Футболистите на Валверде опитаха да отговорят почти моментално, като в 63-ата минута Жерар Пике натресе гредата. Две минути по-късно обаче, Алкасер вкара втория си гол в мача, който се оказа от изключителна важност.

Иван Ракитич центрира остро отдясно, а Алкасер с техничен удар успя насочи коженото кълбо в мрежата от близко разстояние.