Треньорът на Барселона Ернесто Валверде демонстрира по недвусмислен начин, че има пълно доверие на своя централен нападател Луис Суарес. Уругваецът е далеч от най-добрата си форма и бе един от главните виновници за нулевото реми срещу Олимпиакос в Шампионската лига снощи.

Барса и Юве ще трябва да почакат за класиране

Бившият ас на Аякс и Ливърпул сътвори значителен брой пропуски срещу вратаря Силвио Прото при гостуването в Гърция. Не е тайна, че от известно време в Испания доста критикуват 30-годишния играч, че вече не вкарва със същите темпове. Дотук в 13-те си мача във всички турнири той е успял да се разпише само 3 пъти.

„На мен тази версия на Луис Суарес ми харесва”, коментира Валверде след мача в Гърция. „Понякога голът зависи от един сантиметър вляво или вдясно.”

„Допадна ми, че играчите имаха положения да вкарат. В крайна сметка успехът или ще дойде, или не. На мен отборът ми хареса.”

Нулевото реми срещу Олимпиакос беляза първия път от 2012 година насам, когато Барселона не успява да се разпише в мач от груповата фаза на Шампионската лига.