Без време за губене, от Реал Мадрид вече установили контакт с двама от потенциалните заместници на Зинедин Зидан, твърди Marca. Според информацията става дума за Маурисио Почетино и Йоаким Льов.

И двамата са ангажирани, съответно с Тотнъм и Германия, но от Кралския клуб сондирали възможностите.

Почетино, който поднови ангажимента си с „шпорите“ нямал освобождаваща клауза, но при договорка с президента на лондоначани Даниел Леви, било възможно да се стигне до положителен развой.

При Льов, който е обвързан с Бундестима до 2022 година положението зависело много от представянето на действащия световен шампион на Модиала в Русия.

Източници на Marca разкриват, че след меко казано изненадващото напускане на Зинедин Зидан от Реал Мадрид, на „Бербабеу“ се е провела спешна среща на високо равнище. На нея присъствал босът Флорентино Перес, Хосе Анхел Санчес и Рамон Мартинес. Били обсъдени различни опции за заместник, като упоменатите двама оглавявали списъка. Все още не било взето решение.

Изборът на Зизу свари неподготвен Кралския клуб, който само преди дни защити за трета поредна година трофея си в Шампионската лига. С успеха над Ливърпул с 3:1, „белите“ триумфираха в най-апетитната надпревара на Стария континент за 13-и път в историята си. Откакто пое испанския гранд в началото на 2016 година, Зидан изведе състава до 9 трофея.

Още по темата: 

Зидан остана уникален

Зидан напусна изненадващо Реал

Петимата потенциални заместници на Зизу

Бейл остана безмълвен след "бомбата" на Зизу

Рамос с поклон пред Зизу: Заветът ти не може да бъде заличен