Треньорът на Реал Мадрид Зинедин Зидан напусна клуба след три поредни титли в Шампионската лига начело на тима.

Това обяви самият той на извънредна пресконференция, която изненада всички, дори в Испания.

Cadena Ser обяви новината минути по-рано от самия Зидан.

Зидан се появи в залата за пресконференции заедно с президента Флорентино Перес.

"Нуждая се от промяна, ново място на работа, вероятно. Обичам клуба, обичам президента. Винаги ще им бъда признателен. Днес за мен е необходима промяна, така че взех решение да не продължа. Това е финалното ми решение. Вчера взех това решение", заяви Зидан.

Зинедин Зидан

източник: БГНЕС

"Вчера Зидан ми каза, че напуска и е убеден в това. Изненадан бях. Искам да му благодаря, затова което допринесе за Реал. Не искам това да бъде сбогуване. Но щом се нуждае от почивка, нека да я получи", добави от своя страна Флорентино Перес.

"Може би наистина ще се видим отново в Реал, защото клубът ми е дал всичко. Ще бъда наоколо. Решението ми може би за някои няма смисъл, но за мен има голям смисъл. Това е важно и за мен, и за играчите. След три години - трябваше да го направя. Бих разбрал всяка една реакция, тази на феновете, на футболистите. Те всички уважават, каквото съм направил. Имам близки връзки с феновете. Искам да им благодаря за любовта им", продължи Зидан.

"Искам да благодаря на всички, които бяха в клуба - всички, които бяха в Реал през тези години. Всички дадоха абсолютно всичко по силите им, затова им благодаря от сърце", каза още вече бившият треньор на "Белия балет".

"Всички футболисти знаят моето решение. Говорих със Серхио Рамос, решението ми е съобщено на играчите."

"Казвам само, че след три години - това е моето решение. Може и да бъркам, други хора да мислят различно. Но според мен - сега е моментът да се промени нещо."

"Футболистите винаги са доказвали класата си през последните години. Затова, което идва след мен, не е моя работа да говоря."

"Сега не търся нов отбор, няма да тренирам на този етап друг отбор. Казах на Серхио Рамос като капитан и като личност, той уважи решението ми. Той е лидер, капитан, винаги е бил феноменален, затова казах на него от играчите."

"Съвсем естествено е да бъда изтощен. Ако ви бях казал това през февруари, можеше да се променят нещата. За мен това "ден за де"н приключи. Не съм уморен да бъда треньор. Но това е моментът за мен да напусна Реал", продължи Зидан.

Зинедин Зидан

източник: БГНЕС

"Аз искам отборът да продължи да печели. С мен най-вероятно това нямаше да бъде възможно повече. Затова, по мое мнение, сега е моментът."

"Не бих казал, че е тъжен момент за мен. Аз искам винаги да бъда близо до този клуб. Познавам толкова хора тук, това няма да се промени."

"Смяната е необходима, за да може отборът да продължи да побеждава", каза още Зидан.

"Желая клубът да продължи по същия начин. Футболистите нямат нищо общо с моето решение. След три години начело за един треньор е трудно да продължи да печели, особено, когато има спечелени три пъти Шампионската лига. Обичам да печеля, а когато нямам усещането, че повече няма да печеля, тогава си тръгвам. Вина няма никой. Решението е мое и държа на него."

"Мислих дълго върху решението си и когато го взех, няма да го променя Решението ми няма нищо общо с Кристиано Роналдо", завърши Зинедин Зидан своята изненадваща пресконференция.

Зидан хвърли бомбата, напусна изненадващо Реал

Каква е причината за шокиращата оставка на Зизу

Кой е най-подходящият заместник на Зидан в Реал?

Петима потенциални заместници на Зизу