Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола е успял да убеди вратаря на Барселона Клаудио Браво да премине в отбора му в близките дни. Новината е на редица английски издания, според които чилийският страж вече има разбирателство за личните си условия с "гражданите". 

Първоизточникът на информацията е вестник "Дейли Експрес". Според изданието, Гуардиола усилено иска да намери първокласен страж, тъй като няма намерение да разчита повече на титуляра Джо Харт. Той беше закован на пейката по време на официалния дебют на новия мениджър срещу Съндърланд снощи. 

Според информацията, Клаудио Браво се е разбрал за личните си условия, но тепърва предстои двата клуба да се договорят за трансферната му сума. Иначе чилиецът има клауза за разтрогване на контракта, която е в размер на 45 млн. евро. По принцип, такава сума за "гражданите" не би била никакъв проблем. 

Първоначално Сити и Гуардиола искаха да ангажират резервата на Браво на "Камп Ноу" Марк-Андре Тер Стеген, но неговата клауза за разтрогване е далеч-далеч по-голяма - 80 млн. евро.