Манчестър Сити стигна до измъчена късна победа в мача със Съндърланд от първия кръг на Висшата лига, който беше и официален дебют на новия мениджър на тима Хосеп Гуардиола. "Гражданите" измъкнаха трите точки с автогол в последните минути и надделяха с 2:1. 

За да е пълна иронията, авторът на попадението в собствената мрежа на "черните котки" беше Пади МакНеър, който е юноша на градския съперник на Сити - Манчестър Юнайтед. А иначе преди това още в 4-та минута Серхио Агуеро откри от дузпа, но в 71-та Джърмейн Дефоу изравни и изглеждаше сякаш гостите ще докопат точката. 

Иначе този мач започна по мечтан начин за домакините. Въпреки че в началото Съндърланд изпусна чисто положение, още в 4-та минута момчетата на Хосеп Гуардиола вече водеха в резултата. Това стана след дузпа, която беше отсъдена за спъване пт страна на Патрик ван Аанхолт срещу Рахийм Стърлинг. От 11-те метра Агуеро беше безпощаден - 1:0. 

Това даде настроение в играта на "небесносините" и те можеха да удвоят преднината си след само десет минути игра, но тогава ударът на Серхио Агуеро не порази целта. Това обаче беше едно от малкото положения след този гол до почивката. След него играта се пренесе предимно в центъра. 

А домакините се задоволяваха да задържат повече топката, макар и да не създаваха опасности. "Черните котки" пък нямаха отговор на тази игра и затова в атака не направиха особено много запомнящи се неща. Така беше до 41-та минута, когато Джърмейн Дефоу пропусна невероятен шанс за "черните котки". 

Тогава Дефоу беше изведен сам срещу вратаря Вили Кабайеро, но не успя да го преодолее и ударът му беше отразен от стража. В крайна сметка при този резултат дойде и почивката, като авансът от един гол изглежда успокояваше Сити, но това щеше да изиграе лоша шега на тима впоследствие. 

Иначе след почивката отново Агуеро пропусна, а тези пропуски бяха наказани в 71-та минута. Тогава бившият играч на Ман Сити Джак Родуел изведе с перфектен пас Джърмейн Дефоу зад защитата и нападателят с хубав удар покрай вратаря изравни за 1:1 и попари Гуардиола. 

След това "гражданите" тръгнаха по-смело напред, но нямаха много шансове. И все пак в 87-та минута дойде и попадението, с което "небесносините" спечелиха мача. Тогава Хесус Навас центрира от десния фланг, двама негови съотборници не уцелиха топката, но това стори юношата на Манчестър Юнайтед Пади МакНеър, който на празната врата прати топката в собствената си мрежа. 

Така Сити взе важни три точки и не помрачи дебюта на новия си суперскъпо платен мениджър. Начело на "черните котки" дебютира бившият мениджър на Евертън и Манчестър Юнайтед Дейвид Мойс, но за него този мач не донесе радост, както за колегата му.