Неприятни дни изживява старши треньорът на Реал Мадрид Жулен Лопетеги. По информация на каталунското издание Mundo Deportivo в Кралския клуб вече се прокрадват мисли дали не е допусната грешка с назначението на специалиста.

Лопетеги вече бил сравняван с Рафаел Бенитес, който преди повече от две години не успя да намери верния ритъм начело на „белите“ и в последствие бе заменен от Зинедин Зидан.

Твърди се, че ако Бензема и компания поднесат ново разочарование и при предстоящото си гостуване на Депортиво Алавес, ръководството на действащият европейски клубен шампион ще се огледа за евентуални заместници на специалиста, като не е било изключени да има рокади и по време на паузата за националните отбори.

„Лос бланкос“ се намират в серия от три двубоя без успех, а още по-притеснителна е статистиката, че момчетата на Лопетеги нямат отбелязан гол в срещите със Севиля (0:3), Атлетико Мадрид (0:0) и ЦСКА Москва (0:1).

Междувременно запознати казват, че Флорентино Перес и неговите приближени вече се чудели дали не са допуснали грешка с продажбата на Кристиано Роналдо. Както е известно, португалската звезда бе продадена лятото на Ювентус за 117 милиона евро, а оттогава насетне испанският гранд търси своя лидер.

Колкото до Лопетеги, неговият ангажимент с Реал Мадрид бе обявен два дни преди старта на Модниала в Русия. Именно гръмната новина, че ще оглави Кралския клуб доведе до скоростното му уволнение от поста национален селекционер на Испания. Така „на пожар“ Фернандо Йеро го замени начело на „Ла Фурия“, а световният шампион от 2010 година не оправда високите очаквания към себе си и бе елиминиран на псминафиналите от домакина.

Какво е казал Модрич на Влашич след успеха на ЦСКА Москва?

Кой наказа Реал Мадрид? Братът на...