Отборът на Реал Мадрид претърпя изненадващо поражение при гостуването си на ЦСКА Москва във вторник вечерта в груповата фаза на Шампионската лига. На стадион „Лужники“ действащият европейски клубен шампион загуби с минималното 0:1 след попадение на Никола Влашич във втората минута. По-любопитното в случая е голмайсторът за домакините.

20-годишният атакуващ полузащитник е брат на световноизвестна спортистка. Става дума за бившата състезателка по лека атлетика (висок скок) Бланка Влашич.

Самата хърватка се похвали в социалните мрежи, че футболистът, наказал Реал Мадрид, е именно нейното по-малко братче.

„Моето малко братче реализира победния гол срещу Реал Мадрид“, написа Бланка в Instagram, като публикува негова снимка.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

My baby bro scored the winning goal against @realmadrid today 🙀🙌🏻 👏🏻🙏🏻💃🏻 #proudsister 🙋🏻‍♀️

Публикация, споделена от Blanka Vlasic-official (@blankavlasic_official) на

Никола Влашич е роден в Сплит в семейството на треньора по лека атлетика Йошко Влашич. Първоначално именно той е водил заниманията на своето момче, с идеята бъдещата му кариера да е свързана именно с футбола, а не с леката атлетика. Никола е започнал занимания с баща си още на 4 години.

В професионалния си път той преминава през Хайдук Сплит. През 2017 подписва 5-годишен договор с Евертън, след като е впечатлил Роналд Куман. От началото на настоящия сезон е отдаден под наем в ЦСКА Москва.

Никола Влашич вече е част от националния отбор на Хърватия.

Неговата сестра Бланка Влашич няма нужда от представяне. Тя е дългогодишен състезател в сектора за скока на височина.

Въпреки че не се появява на големи турнири, самата тя не е обявявала своето пенсиониране и дори възнамерява да се завърне за Олимпиадата в Токио през 2020 година. Освен огромния брой отличия, който има във витрината си, Бланка Влашич неведнъж се е опитвала да атакува рекорда на Стефка Костадинова от 209 сантиметра, но без успех.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A season-long loan to @pfc_cska_official !! Congrats lil’ bro! So proud of you! 🤗❤️

Публикация, споделена от Blanka Vlasic-official (@blankavlasic_official) на