Старши треньорът на Реал Мадрид Жулен Лопетеги коментира поражението от ЦСКА Москва с 0:1 в мача от втория кръг на груповата фаза на Шампионската лига. Специалистът подчерта, че липсата на попадение не е отговорност само на Карим Бензема, като изтъкна, че не е загубил вярата си във френския нападател.

„Липсваше ни това да отбележим гол при положенията, които създадохме. Опитахме по всички начини, отблизо, отдалеч, през центъра. Беше мач, в който инкасирахме гол от една неочаквана ситуация в началото. Перфектен сценарий за тях и после дойде лошият късмет, който имахме“, започна Лопетеги.

„За да отбележиш, трябва да настояваш. Да създаваш положения. Няма съмнение, че отборът ни ще вкарва занапред. Днес не бе лесно. Беше мач, в който трябва да победим, но претърпяхме поражение. Тези неща се случват във футбола и трябва да се изправим след тях“.

Запитан дали продължава да има доверие на Карим, Бензема, Лопетеги обясни: „Имам пълно доверие на играчите ми. Бензема не прави разлика. Липсата на попадение не само отговорност на Бензема. С работа той отново ще бележи“.

Карим Бензема

източник: Gulliver/Getty Images

„Модрич се нуждаеше от почивка и аз не исках да се появява изобщо на терена. Наложи се да го пуснем, нещата обаче не се получиха“, поясни Лопетеги.  

В следващия си мач в турнира на богатите Реал домакинства на Виктория Пилзен. Срещата е на 23 октомври.