Унижението на "Анфийлд" отново постави на дръвника главата на наставника на Барселона Ернесто Валверде. Той беше на крачка от уволнението преди година, когато се провали с гръм и трясък в 1/4-финалите на Шампионската лига след поражение с 0:3 от Рома на "Оллимпико", въпреки успеха с 4:1 седмица преди това на "Камп Ноу". 

Сега всичко се повтори като ужасяващо дежавю за специалиста, чийто отбор спечели убедително с 3:0 над Ливърпул на свой терен, но шест дни по-късно допусна една от най-срамните загуби в историята си и след 0:4 се прости с възможността за финал. 

Според вестник "Ас", клубното ръководство отново ще разисква дали да се раздели с него, или да му гласува доверие за още един сезон. Когато спечели титлата, осма за каталунците в последните 11 години, никой не се съмняваше, че ще остане начело. Но сега, след този чутовен резил, по-вероятно изглежда да бъде уволнен. 

А и президентът на клуба Хосеп Мария Бартомеу даде ясен знак, че това унижение не е по вкуса му и ще има сериозна дискусия сред ръководителите какво да се прави с наставника. Вероятно бъдещето му ще бъде решено след финала за Купата на Краля. 

"Предполагам, че има доста обяснения защо се случи така. Но предпочитам да се запозная с тях на спокойствие, ще има достатъчно време да ги обсъдим и да действаме. Със сигурност ще има сериозна дискусия в ръководството по тази тема."

"Миналата година изживяхме огромно разочарование, а тази година то се повтори. Ще видим как ще процедираме, бордът ще вземе добре обосновано решение за всичко, което се случи тази вечер", сподели Бартомеу, а "Ас" добавя: "Това, ако не звучи като ултиматум към треньора, не е ясно тогава какво друго е".