Легендарният бивш мениджър на Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън взе отношение по вечните дискусии, касаещи величието на звездата на Барселона Лео Меси. Мнозина го сравняват с Кристиано Роналдо, който е бил възпитаник на шотландеца на "Олд Трафорд". 

Но Сър Алекс издигна спора на ново ниво. Според него Бълхата е по-велик дори от легенда като Диего Марадона. Именно Марадона е смятан от мнозина за може би най-големия футболист в историята, редом с Пеле. Но Фърги го вижда по-добър дори от него. 

Той се включи в дискусия по темата на вестник "Сънди Таймс", където още спореха Греъм Сунес и спортният журналист Хю МакИлвъни, който написа първата автобиография на Фъргюсън в края на миналия век. В разгорещения дебат Сунес обяви, че пет пъти е играл срещу Дон Диего, но той дори не може да се доближи до гениалността на Меси. А журналистът му опонира и не прие аргументите му. 

"В този спор твърдо заставам на страната на Греъм. Най-малкото, защото когато Марадона беше в пика на кариерата си, това беше само няколко години, докато Меси още дори не е тръгнал надолу във формата си", заяви Сър Алекс.