Двете може би най-големи легенди на футбола Пеле и Диего Марадона дълги години бяха в хладни отношения. Постепенно обаче те възстановиха близостта си и сега от бразилеца излизат хубави думи по адрес на човека, с когото го сравняваха дълги години по величие. 

В Аржентина често сравняват Марадона с новия всенароден любимец на страната Лионел Меси. Но според Краля на футбола, неговият отдавнашен опонент по величие дори няма база за сравнение със сънародника си. 

"За мен, честно казано, Марадона е един от най-великите футболисти, които някога са стъпвали на терена. Дали е по-добър от Меси? Много, много по-добър е от него. Дори играчи като Франц Бекенбауер и Йохан Кройф също", сподели Пеле. 

Легендарният бразилец наскоро навърши 78 години и все по-често има здравословни проблеми, като често дори му се налагаше да претърпява операции и да лежи в болница. Той твърди, че вече се чувства много по-добре, в сравнение с преди. 

"Ако не друго, поне не чувствам повече болка. Но съм твърде отслабнал. Какви крака имах само едно време, а вижте ги сега и какви проблеми ми създават", сподели с тъжна усмивка Пеле.