Президентът на Барселона Хосеп Мария Бартомеу разкри причината, поради която се забави официалното преподписване на договора на голямата звезда Лео Меси. Той подписа днес до 2021 г. с каталунците, само месец преди да може да преговаря свободно с други клубове като свободен агент. 

Край! Меси подписа до 2021 година

Босът на "блаугранас" разкри, че принципната договорка е била факт още на 5 юли. След това обаче е имало предоговаряне на някои параметри, като клаузата за преждевременното прекратяване на контракта на аржентинеца. 

Меси за бъдещето, Мондиала и треньорството

Тя е била увеличена от 300 млн. на 700 млн. евро, като явно по този начин от Барса са опитали да прекратят мераците на тимове като ПСЖ, които могат да пръснат подобни суми само за един играч. През лятото арабските милиардери начело на парижани дадоха 222 млн. евро за Неймар от каталунския клуб. 

Меси: Не знам дали с Роналдо можем да сме приятели

"Това е един страхотен договор за най-добрия играч в историята на футбола. Изпълвам се с гордост, като виждам как преподписва с нас. В интерес на истината, това е нов договор, в сравнение с този, който подписахме на 5 юли."

"Настоящата оферта трябваше да отговаря на постоянно променящата се действителност в света на футбола. Трябваше да увеличим откупуващата му клауза от 300 млн. .евро на 700 млн.", разкри Бартомеу. Заплатата на самия играч ще е над половин милион евро на седмица.