Мегазвездата на футбола Лионел Меси официално сложи край на всички спекулации относно неговото бъдеще. Дългоочакваният подпис е факт, след като аржентинецът поднови договора си с Барселона до 2021 година.

Меси изтъкна Сити и ПСЖ, но не отписа Реал

Освобождаващата клауза в контракта на Меси е на стойност 700 милиона евро. Според информации в медиите заплатата на Лео ще възлиза на 560 хиляди евро на седмица, а бонусът за самото преподписване е в размер на 80 милиона евро.

Ръководството на Барселона обяви, че е постигнато споразумение между двете страни още на 5 юли. Аржентинецът обаче така и не пожела да говори по темата, което доведе до множество слухове в медиите за неразбирателство между футболиста и президента на клуба Хосеп Мария Бартомеу. Каталунските шефове до последно тръбяха, че няма повод за притеснение и в крайна сметка това се оказа факт. 

Меси получи 4-та си Златна обувка

30-годишният нападател е част от първия тим на каталунския гранд от 2004 година. За 14 сезона Меси е спечелил 9 титли от испанската Ла Лига, четири пъти е триумфирал в Шампионската лига и е петкратен носител на Купата на Краля. 

Освен това има редица индивидуални отличия зад гърба си. В личната му витрина блестят цели пет Златни топки, а едва преди часове му бе връчена и четвъртата Златна обувка за постижението му от 37 попадения в Примера дивисион през миналия сезон.

Меси: Всеки ден се наслаждавам повече, че съм футболист

Меси има зад гърба си цели 523 гола в общо 602 мача с каталунската фланелка.