Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо демонстрира оптимизъм преди финала за Суперкупата на Европа срещу Реал Мадрид. Двубоят е на 8 август в Скопие (Македония), а Специалния заяви, че очаква тимът от Театъра на мечтите да победи.

Забравен от всички в Юнайтед се закани на Моу

„Всеки път, когато съм играл финал за Суперкупа на Европа, го правя като победител в Лига Европа. Когато спечелих Шампионската лига с Порто, оставих Порто. Същото стана с Интер. Така че, никога не съм влизал в този мач като фаворит. Сега историята е същата – водя Манчестър Юнайтед срещу Реал Мадрид, победителя в Шампионската лига. Очаквам този път да победим“, започна Моуриньо.

Запитан за целите на „червените дяволи“ в Шампионската лига, Специалния каза: „Абсолютно ясно е, че Манчестър Юнайтед е сред трите най-добри отбора в света. Имаме огромна емблема на гърдите си, реално тежи. Но не можем да мерим потенциала си с най-големите в момента. Така че, ще вървим стъпка по стъпка и ще сме смирени. Първата крачка е да се представим добре в групите. След това ще мислим за фазата на директните елиминации“.

Моуриньо: 222 милиона евро не са много за Неймар

„Манчестър Юнайтед винаги ще е от големите отбори. Сега целта ни е да върнем отбора на нивото, което бе преди години. Това е наистина трудно в наши дни. Преди време футболните гиганти бяха икономически стабилните отбори. В момента има малки тимове, които разполагат с голям финансов ресурс. Това променя абсолютно всичко“, добави бившият мениджър на Челси.