Крилото Аднан Янузай се закани на Манчестър Юнайтед и мениджъра Жозе Моуриньо да им докаже, че са сбъркали, като са го отпратили.

Миналия месец 22-годишният белгийски национал, който беше хит преди няколко сезона, финализира своя постоянен трансфер в Реал Сосиедад срещу 9,8 милиона паунда. Янузай прекара 6 години на „Олд Трафорд”, където тръгна с гръм и трясък, но сетне се превърна  в периферна фигура.

Миналия сезон Янузай бе пратен под наем в Съндърланд, където имаше шанс да работи с наставника Дейвид Мойс – човекът, който му даде път в Юнайтед. Атакуващият футболист не успя да помогне кой знае колко на „черните котки” и те изпаднаха от Висшата лига.

Янузай така и не успя да запише мач под ръководството на Жозе Моуриньо, затова е твърдо решен да докаже грешката на Юнайтед. „Очевидно Жозе е страхотен треньор, но нямах възможност да заформя кой знае какви отношения с него”, каза Янузай пред MEN Sport.

„Уважавам го много, защото той ми отвори вратата да напусна Манчестър Юнайтед. Сега това, което искам да направя, е да докажа, че съм добър играч и че те сбъркаха, като ме пуснаха”, допълни техничарят.