Футболистът на Челси Неманя Матич официално е играч на Манчестър Юнайтед. С тази информация се похвалиха “червените дяволи” на официалния си сайт.   

В Англия: Матич в Юнайтед до дни

Сръбският национал подписа 3-годишен договор с “червените дяволи” плюс опция за продължаването му с още една година. Според ESPN Юнайтед ще плати 40 милиона паунда на Челси за футболиста. 

“Радвам се, че се присъединих към тима на Юнайтед. Да работя със Жозе Моуриньо още веднъж бе възможност, която нямаше как да откажа. Благодарен съм на Челси и на феновете за тяхната подкрепа. Нямам търпение да се срещна с моите нови съотборнци и да започна тренировки”, каза при представянето си Матич.

Моуриньо: Чакам Матич, той много иска при нас

Мениджърът на “червените дяволи” Жозе Моуриньо изрази задоволството си от дългоочаквания трансфер на 28-годишния футболист. Той допълни, че клубът е търсил точно този тип футболист.

“Неманя е играч на Манчестър Юнайтед и на Жозе Моуриньо. Той притежава всички качества, които ние искаме да има един футболист: лоялност, постоянство, амбиция и е отборен играч. Искам да му благодаря за желанието му да се присъедини към нашия тим, защото без неговата намеса трансферът му тук би бил невъзможен. Голямо “добре дошъл” за нашия нов 31-и номер”, каза Специалния.

Матич е трето ново попъление в състава на Моуриньо. Преди него на "Олд Трафорд" акостираха Виктор Линдельоф от Бенфика и Ромелу Лукаку от Евертън. До момента "червените дяволи" са похарчили общо 150 милиона паунда за трансфери.