Треньорът на Реал Мадрид Сантиаго Солари не вярва, че неговият футболист Иско Аларкон действително е влязъл в конфронтация с феновете на клуба по време на конфузната загуба с 0:3 от ЦСКА Москва в Шампионската лига. Според аржентинския специалист неговият играч просто е претендирал да получи корнер във въпросната ситуация.

Случаят се раздуха много в испанските медии, които считат, че Иско си е изпуснал нервите след пропиляната чиста голова възможност при резултат 0:2. Повторенията показват как той отправя реплика, докато гледа към трибуната зад вратата на „армейците“, но е трудно да се прецени дали неин адресат са били феновете. Така или иначе, действията на Иско в този конкретен миг предизвикаха освирквания към него.

„Имам чувството, че той претендираше за нарушение или корнер“, заяви Солари, който за пореден път опита да тушира напрежението около Иско. „Разбирам начина, по който работят медиите, но нашият модел трябва да бъде друг. Иско е зрял мъж, професионалист, дал е толкова много неща, толкова много радост на клуба.“

„На всяко дребно нещо тук в Реал Мадрид винаги му се приписва голямо значение, има доста хиперболи. Разбирам, че имате да вършите работа, но ние се фокусираме върху нашите задължения, които са съвсем различни“, добави Солари.