Вратарят на Барселона и Холандия Яспер Силесен сподели, че всички негови съотборници от състава на „лалетата” трудно биха отказали на Барселона. Стражът довери, че желанието на почти целия състав на Роналд Куман е да носи фланелката на каталунците.

Силесен е единственият представител от Ниската земя, който е в състава на Ернесто Валверед, ала „блаугранас” държи да привлече час по-скоро Матайс де Лихт и Френки де Йонг от Аякс. Именно, след като бе запитан за бъдещето на двамата му съотборници, Силесен довери, че първи избор пред тях е Барселона, а после другите варианти.

„Говорих с Матайс за Барселона, тъй като той има нужното ниво. Единственото, което го притеснява е, че е едва на 19 години. Въпреки крехката си възраст, той има нужните качества да играе при най-добрите. Не съм обаче сигурен, че Марк Овермарс ще го пусне лесно от Аякс”, сподели Силесен пред медиите в Холандия.

„Четох, че няма да ходи никъде през зимата, така че просто можем да следим неговото развитие в Амстердам”, завърши стражът на „лалетата”.

Контрактът на Де Лихт с Аякс изтича през 2021 година, докато този на Френки де Йонг – година по-късно.