Шефът на Ла Лига Хавиер Тебас е убеден, че Реал Мадрид няма да плати 400 милиона евро на Пари Сен Жермен за Неймар.

Той смята, че президентът на „белия балет“ Флорентино Перес не е луд, за да плати подобна сума.

„Реал Мадрид няма да плати 400 милиона за Неймар. Реал Мадрид генерира достатъчно приходи, които да му позволят да привлече бразилския футболист, но съм убеден, че клубът няма да плати подобна трансферна сума за бразилеца“, коментира Тебас в интервю за списание „Club del Deportista“.

„Не критикувам Пари Сен Жермен заради невероятната трансферна сума, която платиха за Неймар. Критикувам начина, по който придобиха тази сума, за да осъществят този трансфер. Пари Сен Жермен не генерира подобни приходи, за да може да си позволи подобна сделка. Тези пари не излязоха от Пари Сен Жермен, а от емира на Катар. Щом Неймар струва толкова пари, емирът на Катар, който е пряко свързан с управлението на Пари Сен Жермен увеличава цената на нефта и веднага изважда парите за трансфера на бразилския футболист“, добави шефът на Ла Лига.

„Нашата цел е марката Ла Лига да измести Висшата лига. Ние разполагаме с най-добрите футболисти – Меси и Роналдо, както и с най-добрите отбори. Не си спомням последния път, в който футболист от Висшата лига е спечелил „Златната топка“, каза още Хавиер Тебас.