Марсело за пореден път заяви, че вратата на Реал Мадрид винаги е отворена за неговия сънародник Неймар. В същото време левият бек заяви, че Кристиано Роналдо не притежава Реал Мадрид.

"Кристиано не притежава Реал. Ако президентът иска да привлече някого, ще го привлече. Защо Кристиано и Неймар да не могат да играят заедно? Всички в съблекалнята искаме Кристиано да остане. Вратите пред Неймар пък са винаги отворени. Един ден Неймар ще играе в Реал“, коментира Марсело.

„Все още не мога да разбера критериите, при които се дава „Златната топка“. Не знам дали е по спечелени отличия, за представянето през сезона или заради качествата на дадения футболист. Всичко зависи от гласуването. Който получи най-много гласове, той печели. За мен Кристиано в момента е най-добрият, но Неймар ще го настигне“, добави бразилският национал.

Марсело коментира и словесното сдърпване между Серхио Рамос и Роберто Фирмино. Испанецът попита шеговито дали Фирмино няма да се оплаче от капка пот, след което играчът на Ливърпул контраатакува и нарече съперника си “идиот”. “Няма да коментирам, но имам своето тълкувание. Можеш да наречеш някого идиот, но винаги трябва да имаш уважение към свой колега”, каза Марсело.