Старши треньорът на Барселона - Шави Ернандес, коментира победата на водения от него тим с минималното 1:0 срещу отбора на Майорка в срещата от 28-ия кръг на испанската Ла Лига. Наставникът на каталунците сподели, че е оптимист за бъдещето на играчите си.

„Създадохме достатъчно шансове за голяма победа. Успехът ще ни позволи да останем челото. Беше много трудно да се атакува Майорка. Оптимист съм въпреки трудната ситуация, в която се намираме. Тази победа е по-важна, отколкото изглежда, защото ни дава увереност преди Шампионската лига. Изиграхме солиден мач срещу труден съперник“, заяви Шави.

Gulliver/GettyImages
43 снимки

Бившият полузащитник коментира и солидното представяне на младоците Пау Кобарси (17 години) и Ламин Ямал (16 години), който отбеляза победния гол четвърт час преди края.

„Това са двама играчи, които се отличават, защото допринасят с много. Кубарси днес се противопостави на две „кули“ като Марики и Ларин и не загуби нито една битка. Това е впечатляващо за 17-годишен човек. Ламин не направи най-добрия си мач, но все пак изигра решаваща роля. Говорим за двама играчи, които ще станат част от една ера в този клуб“, добави Шави.