Собствениците на Ливърпул от „Фенуей Спортс Груп“ са информирали бразилската звезда на тима Филипе Коутиньо, че ще бъде продаден на Барселона в последния ден на трансферния прозорец.

Именно такова е и желанието на футболиста, който дори подаде молба за трансфер, но тя първоначално бе отхвърлена.

Легенда на Арсенал със съвет към Коутиньо

Според Yahoo Sport, от Ливърпул са приели последната оферта на Барселона на стойност 160 млн. евро. Информацията бе цитирана и от каталунското издание Sport.es. До този момент обаче сделката се бави заради продължаващите преговори между Ливърпул и Монако за трансфера на Тома Лемар от Монако.

Неймар саботира трансфера на Коутиньо в Барса

Коутиньо бе замесен в една от най-големите трансферни саги това лято, като официално три оферти от страна на Барса бяха отказани. Бразилецът не игра в нито един от мачовете на „червените“ от началото на сезона, имитирайки контузия в гърба.

Вчера обаче стана ясно, че атакуващият полузащитник няма никакви здравословни проблеми и тренира на пълни обороти с националния тим на Бразилия, а от лекарския щаб на отбора обявиха, че Коутиньо ще бъде на линия за следващата световна квалификация на „селесао“.

Барселона с ултиматум към Ливърпул и Коутиньо

Именно това е преляло чашата за собствениците на Ливърпул, които са склонили да продадат един от най-добрите си футболисти за колосалната сума от 160 млн. евро.