Откакто звездата на Ливърпул Филипе Коутиньо поиска да бъде продаден на Барселона, мистериозно получи веднага травма в гърба и не е играл за тима си от тогава. Това беше и причината да не се появи срещу Арсенал през уикенда, но пък намери място в националния отбор на Бразилия за световните квалификации. 

В Испания заподозряха тайна стъпка на Коутиньо към Барса

И точно заради твърденията, че има болки в гърба, той мина обстойни медицински прегледи в родината си. Те показаха, че всъщност контузия няма. Но пък е много стресиран, поне по думите на лекаря на "селесао" Михаел Симони. 

Ливърпул продължава да упорства за Коутиньо

Големият проблем на звездата е, че не е наясно какво ще бъде бъдещето му занапред и трансферните спекулации му влияели по неприятен начин. Но според медика, това състояние е лесно преодолимо. 

Барселона готви финална оферта за Филипе Коутиньо

"Преглеждах го поне 30 минути. Има само емоционално неразположение, стрес. Всичко се дължи на напрежението и неяснотата около него, около бъдещето му. Това е нещо напълно нормално."

Сагата край няма: Клоп вече търси заместник на Коутиньо

"Но погледнато от чисто медицинска гледна точка, той е напълно здрав и може да тренира, може да се подготвя, може да играе мачове. Вече от треньора зависи дали ще се появи с екипа на Бразилия", сподели Симони. 

Все още не е ясно как ще продължи кариерата на бразилския ас на Ливърпул. Барселона вече прати три оферти, които бяха отхвърлени, но готви и четвърта преди затварянето на трансферния прозорец. Желанието на играча е да премине на "Камп Ноу", но мърсисайдци правят всичко по силите си да го спрат и засега успяват.