Бившият нападател на Барселона Неймар „подливал вода“ на клуба за трансфера на Филипе Коутиньо от Ливърпул, съобщава бразилската медия Estadao. Според информацията, футболистът, който наскоро премина в ПСЖ за рекордните 222 милиона евро, е провел разговор с полузащитника на „мърсисайдци“, в който го е посъветвал да не оставя Висшата лига заради „блаугранас“.

Барселона с ултиматум към Ливърпул за Коутиньо

В момента двамата добри приятели са на лагер с Бразилия. Те се готвят за квалификациите с Еквадор (31 август) и Колумбия (5 септември). Според твърденията на въпросното издание Неймар и Коутиньо са разговаряли лично, като „Неймар казал на Коутиньо да не се противопоставя на волята на Ливърпул, който не желае да продаде бразилеца, и да не заменя Англия за Барселона“.

Същевременно Коутиньо бе уловен да разговаря с новото попълнение на каталунците Паулиньо по време на една от тренировките на „селесао“.

От друга страна, опитите на Барселона да закупи Коутиньо не спират. От „Камп Ноу“ готвели последна оферта за играча, като се надявали при нея грандът от „Анфийлд“ да склони. От Echo Liverpool обаче пишат, че Ливърпул отново с категоричност ще отхвърли предложението.