Зинедин Зидан застана пред медиите при повторното си представяне като треньор на Реал Мадрид. Днес французинът замени на поста Сантяго Солари и подписа договор до лятото на 2022 година.

Зизу обясни решението си да напусне клуба само преди десет месеца и се обоснова, че тази промяна е била наложителна. Специалистът също призна, че в клуба предстоят нови промени за следващите години

„Тогава смятах, че клубът и отборът имат нужда от промяна след всички тези успешни години. Това е, което стана. Това е, което мислех. Сега съм тук отново, защото президентът ми звънна, а аз го обичам, обичам и клуба толкова много, така че ето ме тук. Това е най-важното нещо и няма търпение да започна тренировки отново”, коментира Зидан при представянето си.

„Трябва да направим някои промени за следващите години и ще ги направим. Сега обаче нямаме време да говорим за това. Ще видим какво можем да свършим. Имаме да изиграем още 11 мача и искаме да приключим сезона на висота. Обичам този клуб и затова съм тук”, продължи той.

„Искам да съм ясен. Когато напуснах мислех, че това е нещо, от което играчите имат нужда. Не е това, че съм искал да напусна. Смятах, че имаме нужда от промяна, след като за два сезона спечелихме почти всичко. Знам как работи този клуб, но мисля, че постъпих правилно”, каза още той.

Още по темата:

Официално: Зидан се завърна в Реал!

350 млн. евро убедили Зидан да се завърне

Рамос: В Реал се завръща най-добрият треньор в света

Играчите на Реал не искали и да чуят за Моуриньо