Сериозен обрат изглежда ще претърпи делото срещу Кристиано Роналдо за укриване на данъци. Той е обвинен, че е скрил 14.7 млн. евро от испанската хазна,което може да му коства доста време в затвора. 

Прокуратурата с ултиматум към Кристиано

Първоначално португалецът категорично отричаше да има каквато и да било вина и твърдеше категорично, че не е укрил и един цент. Според вестник "Ел Мундо" обаче, сега той ще предприеме нова тактика. 

Вече тече разпитът на Кристиано Роналдо

Роналдо е наел нов адвокат, който е най-големият специалист в Испания, а и в Западна Европа, по договаряне с Прокуратурата при данъчни престъпления. Футболистът е бил посъветван от него да признае вината си, за да може да се стигне до споразумение с властите. 

Der Spiegel: Ключов документ за защитата на Роналдо бил манипулиран

Очаква се португалецът официално да признае вината си, което да доведе до задължително плащане на въпросните 14.7 млн. евро, както и солидна глоба в размер на десетки милиони евро.

Роналдо избра върху кого да хвърли вината в делото

Освен това ще получи присъда за затвор под 24 месеца, която според испанското законодателство ще премине в условна и така той няма да лежи зад решетките. Развитие по казуса, заради който Роналдо едва не напусна Реал през лятото, се очаква да има съвсем скоро.