Съдия Моника Гомес-Ферер е поставила ултиматум на Кристиано Роналдо да обяви в петдневен срок имената на своите данъчни консултати и също така да обяви номерата на всички офшорни компании, които е използвал в Британските Вирджинските острови, откъдето е укривал доходи.

Срещу звездата на Реал Мадрид е образувано дело в подозрение за измама на държавната хазна в рамките на 14,7 милиона евро.

Роналдо е укрил доходите върху имиджовите си права в своите данъчни декларации за 2011, 2012, 2013 и 2014 година.

От португалския футболист е изискано да предостави приходите и разходите на компанията „Tollin Associates“, която е със седалище в град Роуд Таун, на остров Тортола, който е част от Британските Вирджински острови.

Свои предали Роналдо за данъците

Според вестник „El Mundo“, от началото на 2009 година, месеци преди пристигането на Кристиано Роналдо в Реал Мадрид, португалецът е прокарвал имиджовите си права през няколко фирми на Британските Вирджински острови, които са данъчен рай в Карибския басейн.

Кристиано пред съда: Ако не се казвах Роналдо, сега нямаше да съм тук

Супер агентът на Роналдо и неговите милионни тайни

Тези компании работят по непрозрачен начин в схема, като реално не упражняват никаква дейност, в тях няма служители, а работещите са поставени лица.

Агентът на Роналдо пред съда заради предполагаема измама