Голямата звезда на Реал Мадрид Кристиано Роналдо коментира възможността да спечели Шампионската лига за трета поредна година и общо пети път в кариерата си. Той заяви, че това би било история и не скри, че се вълнува от шанса, който му се разкрива.

Реал Мадрид ще спори с Ливърпул на 26 май (събота) в Киев от 21.45 часа.

„Би бил страхотен момент, миг за историята. Много сме въодушевени. Аз съм добре, вярвам в себе си, чувствам същото и от моите колеги. Ако спечеля Шампионската лига за пети път, ще бъде история“, каза Роналдо, който до момента три пъти триумфира с „белия балет“ и един път с бившия му тим Манчестър Юнайтед.

Зидан: Имаме повече опит от Ливърпул, но това не означава нищо

„Шампионската лига е специална. Очарова ме възможността да играя в тази надпревара. Винаги сме изживявали страхотни мигове. Трябва да играеш срещу най-добрите. Винаги трябва да сме мотивирани. Няма как да си отпуснат в тази надпревара, нито в този клуб. Шампионската лига е любима надпревара на Реал още от времето на Хенто и Ди Стефано. Самите фенове имат различна нагласа, когато дойдат тези мачове. Искам да съм добре в събота и да мога да помогна на тима. Най-важно е да спечелим и да напишем история“, добави Роналдо.

Кристиано Роналдо

източник: БГНЕС

Запитан дали изпитва специални чувства преди мача с Ливърпул при все, че е играл в Манчестър Юнайтед, петкратният носител на „Златната топка“ каза: „Финалите винаги са специални. Бих предпочел Юнайтед да е на финал, а не Ливърпул. Но ние трябва да уважаваме този тим. Не смятам, че ще ни е лесно. Те заслужиха мястото си в решителния двубой. Имат бързи играчи в предни позиции. Но Мадрид е по-добър. Ние трябва да покажем нашата форма, но и да демонстрираме респект към съперника“.

За финал Роналдо отправи апел към феновете на Кралския клуб.

„Нека да са позитивни и да подкрепят тима, както до сега. Ние ще се постараем да им донесем радост. Само Реал Мадрид!“, отсече португалската звезда.