Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп смята, че голямата звезда на мърсисайдци Мохамед Салах ще трябва още доста да се потруди, за да достигне нивото на Кристиано Роналдо и Лионел Меси.

Легенда на Египет: Марсело е ужасен от Мо Салах

Както е известно 25-годишният египтянин изпрати страхотен дебютен сезон в Ливърпул, като наниза 44 гола във всички турнири и счупи голмайсторския рекорд на Висшата лига (в рамките на една кампания с 38 мача – б.р.), отбелязвайки 32 попадения.

"Мо направи фантастичен сезон, но Кристиано има 15 такива (б.р. общо с фланелките на Манчестър Юнайтед и Реал Мадрид). Той е отбелязал нещо от сорта на 47 хиляди гола (б.р. в действителност са 563)", каза Клоп.

"Защо трябва изобщо да ги сравняваме? По времете на Пеле никога не го сравняваха с другите играч. Сега имаме Меси и Роналдо. Те доминират във футбола от няколко години насам, но също така има и други добри играчи. Меси и Роналдо успяват да нацелят правилния момент и правилната позиция, за да отбележат гол, а това е най-трудното нещо на света. Именно поради тази причина са тези, които са", допълни той.

Наредиха Салах до египетските антики в Британския музей

"Златната топка" винаги стои между тях двамата и то заслужено. Когато спрат да играят футбол, ще ни липсват на 100%", заяви още наставникът на мърсисайдци пред клубния сайт.