Националният селекционер на Белгия - Роберто Мартинес, вярва, че Еден Азар ще се завърне към блестящата си форма след като се възстанови от контузията си. Звездата на Реал Мадрид не успя да направи мечтаното начало под ръководството на своя идол Зинедин Зидан. 

Азар страдаше от множество контузии, накрая дори претърпя операция на глезена си и изглеждаше, че ще пропусне края на сезона заради контузията. Принудителното спиране на футбола заради пандемията от коронавирус обаче му дава шанс да играе през сезона, в зависимост от това кога точно мачовете в Ла Лига бъдат възобновени.

"Не съм съгласен с твърдението, че Азар е загубил своя футболен инстинкт", заяви Мартинес пред "The Times".

"Той е страхотен футболист и го доказа на Световното. Превърна се в истински лидер, показа силен характер. Да бъдеш на ниво във всеки мач, да поемаш рискове на футболния терен не е лесно и показа, че Еден поема тези предизвикателства."

"Да отиде в Реал също беше предизвикателство. Той пристигна там, осъзнавайки, че ако не е на високо ниво, трудно би оцелял. След контузията съм сигурен, че ще видим най-добрата версия на Азар."

29-годишният футболист записа едва 15 шампионатни мача за "белите" през този сезон, в които има само едно попадение и 5 асистенции.